Het is 15:00 uur wanneer het personeel druk bezig is om de dinertafels te overschaduwen met parasols, waar het servies eerst aan alle kanten de zon reflecteert is het nu heerlijk vertoeven in de tuin van Huize Frankendael. Je zou bijna vergeten dat we middenin het drukke Amsterdam zitten.

Of toch niet...? Om de zoveel minuten hoor je een typisch belletje met het bijhorende snerpende geluid van een tram. Je zult je misschien afvragen waarom A&A ervoor kozen om al om 15 uur te gaan dineren. Kijk maar; een laatste speech klinkt, het slotlied "Turn your eyes upon Jesus" vult de tuin en het servies wordt alweer opgeruimd wanneer de tramkaartjes worden uitgedeeld. Dan loopt iedereen gezellig naar de tram die vlak voor Slot Frankendeal stopt.
Op naar de kerk!

Met de tram en uiteindelijk een rondvaart door de Amsterdamse grachten is de Noorderkerk de eindbestemming. Hoe leuk! Goede voorbereiding was hier voor mij (Niek) wel even nodig. Zo moest ik de spullen die ik in de kerk nodig had al gelijk te voet meenemen. Wat is het dan een voordeel dat wij minimalistisch te werk gaan en het beperkt bleef tot een statief om mee te sjouwen. Afijn, aangekomen bij de Noorderkerk kom ik erachter dat Alex & Anne-Saar heel veel nauwe contacten hebben. Terwijl Band Elin nog even hun instrumenten op elkaar afstemt vult de gehele ruimte zich met mensen uit alle hoeken van het land. Hoe mooi eigenlijk om, in plaats van met enkel de daggasten, in tegenwoordigheid van de gehele gemeente te trouwen.

Dan voor mij het persoonlijke hoogtepunt van de dag. Tijdens het weggeven van Anne-Saar zingt iedereen vol overgave:

Psalm 108 : 1
Mijn hart, o Hemelmajesteit,
Is tot Uw dienst en lof bereid.
'k Zal zingen voor den Opperheer;
'k Zal psalmen zingen tot Zijn eer.
Gij, zachte harp, gij schelle luit,
Waakt op; dat niets uw klanken stuit';
'k Zal in den dageraad ontwaken,
En met gezang mijn God genaken.

Hoe mooi het ook klonk; ik heb er voor gekozen dit niet te laten terugkomen in de film. Ik hou van puzzelen, maar met een puzzel van 2000 stukjes ben je wel even zoet. Doordat er zoveel gebeurde op de dag van Alex & Anne-Saar heb ik deze drukte (de reis naar de kerk) afgewisseld met de rust (de tuin & de kerk). Ook heb ik hierin de verhaallijn verwerkt. Zo begint de reis/relatie na de intro en eindigt de reis/relatie aan het einde wanneer ze ingezegend worden door Anne-Saar haar vader Ds. A. J. Kunz.

Leveranciers:
Fotograaf: Rianne Eilander | Rianne fotografeert geen bruiloften meer
Locatie: Huize Frankendael | https://huizefrankendael.nl/
Jurk: Zelf ontworpen en gemaakt door Anne-Saar en haar moeder | @thuisbijhanParagraph

Alex & Anne Saar

Volgend verhaal 

Rens & Nienke

Volgend verhaal 

Vorig verhaal 

Alle knuffels nog aan toe, wat een prachtige dag was dit! Ik dacht dat ik na het gesprek wel aardig wist hoe Rens & Nienke bij elkaar waren gekomen, maar tijdens de ceremonie kwam ik erachter dat ik de helft nog niet wist. Ik kwam tot de conclusie; een schattiger begin van een relatie is er niet.

De laatste stortregen van de dag valt neer op het dak van een oude Engelse bus en de stoeltjes van de ceremonieplek worden nog even drooggemaakt, waarna de gasten de bus uit kunnen. Het is droog en de dag kan beginnen. Rens & Nienke arriveren. Een danklied klinkt boven het geluid van de heen en weer zwierende boomtoppen en dan kan de ceremonie beginnen.

'Van een bruiloft komt een bruiloft' gaat het gezegde. Dat geldt ook voor ons en het is dan ook altijd leuk om weer eerdere bruidsparen tegen te komen. Zo mochten wij ook al de bruiloft van het zusje van Rens vastleggen. Maartje mocht de ceremonie bij elkaar praten en deed dat zoals niemand anders dat kan. Leuke tip: niet iedereen is geboren als woordkunstenaar, maar hoe leuk als een familielid of vriend(in) het praatje bij de ceremonie doet...

Na de ceremonie en een korte lunch volgde in hartje Ridderkerk de kerkdienst (Singelkerk).Hier hebben ze de Heere gevraagd om een zegen over hun huwelijk met de woorden: "want God gaat voor ons uit, Hij is om ons heen en Hij laat ons nooit alleen."

Waar wij vrijwel nooit de grenzen van Brabant passeren voor een bruiloft moesten we nu nog naar de mooiste plek van de dag; avond locatie "Het Houtse Meer". Ik werd maar wat blij toen wij voor volgend jaar weer een aanvraag kregen voor deze locatie. Aan een een groot meer met strandsferen en een hoop gezelligheid eindigde voor mij de dag bij het diner.

Leveranciers:
Fotograaf: Linn Fotografie | www.linnfotografie.nl
Trouwpak: Michael Giso | www.michael-giso.com
Ceremonie locatie: Waalhoeve Hendrik-Ido-Ambacht | www.waalhoeve.nl
Avond locatie: Houtse Meer | www.hethoutsemeer.nl
Jurk: Look of Love Bridal | www.lookoflove.nl

7 september 2024, de zomerse dag van Lonneke en Marnix. Vol met liefde, knuffels, tranen (van geluk ;-)) en mooie woorden. Ondanks dat Marnix voor lange periodes weg moest voor zijn werk en de andere uitdagingen die het leger met zich meebracht, hebben ze altijd vastgehouden aan hun liefde voor elkaar. Zij zijn echt het perfecte voorbeeld van verliefde tortelduifjes. 

Deze dag mochten wij (Niek en Jak) samen op pad, zo gezellig en fijn! Toen wij aankwamen bij Lonneke haar ouderlijk huis stond er een prachtige gedekte tafel klaar, die moeders vol ijver aan het dekken was. Lonneke begon de dag met een ontbijt buiten, samen met haar familie. Het was een heerlijk en intiem moment waarin iedereen zich voorbereidde op de grote dag. Lonneke straalde in haar eigengemaakte jurk, ontworpen door Peppels (aanrader!). Even later kwam Marnix over de lange landweg aan bij de boerderij en ging klaar staan voor de first look. En die first look? Die moet je gewoon even zien in de film :) 

Ze wilden niet alleen hun liefde voor elkaar vieren, maar God centraal stellen. Het was als een rode draad door hun bruiloft. Ze begonnen hun dag met het lezen van de bijbel, en het kwam telkens terug gedurende de rest van de dag. Dit was voor ons ook een lijn die wij wilden aanbrengen in de film. 

Onder het maken van de foto's legde Niek de aankomst van de daggasten vast. Zelf vinden wij dat zo'n leuk moment om vast te leggen. Iedereen zegt even 'hoi' tegen elkaar, een laatste final-outfit-check, de strop word nog iets aangetrokken en dan is het tijd om vol verwachting te turen naar het einde van de weg waar het bruidspaar hun intrede zal doen. "Komen ze al, komen ze al?"  

Marnix & Lonneke werden onthaalt met gejoel en een heleboel knuffels; toen wisten wij zeker dat dit een heerlijke dag ging worden. Een familielid leidde de ceremonie (een echte aanrader!), ze spraken geloftes uit, het ja-woord klonk, ze aten taart, weer een heleboel geknuffel, ze gingen naar de kerk om Gods zegen te vragen en toen eindigde de dag voor ons met het diner. En wat voor een. Een hele  mooie gestylde tafel op het eilandje bij Restaurant Dengh, een heerlijke sfeer en mooie speeches van vrienden. Wij zijn zo dankbaar dat wij deel mochten uitmaken van deze dag! 

Leveranciers: 
Fotograaf: Louise Boonstoppel| https://www.louiseboonstoppel.nl
Styling: Thera | www.brisked.nl
Haar & make-up: Nathasja | https://www.mrsupdo.nl
Locatie: Restaurant Dengh in Utrecht | https://dengh.nl 
Jurk: Petra Nap | p.peppels

Marnix & Lonneke

Vorig verhaal 

helpt jou met... schrijf hier een krachtige bio. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Viverra vitae congue eu consequat ac felis donec. 

Jouw bedrijfsnaam

Menu